poniedziałkowe śniaDANIE - tosty z serkiem pleśniowym, roszponką i suszonymi pomidorami
fot.Alicja Nader
fot. Alicja Nader
Lubicie tosty? Ja lubię. A jak tosty toooo… to z czym? Ser i szynka? Polane ketchupem? No
tak, czyli coś, co jest już nieco oklepane. To ja proponuje jakieś inne tosty.
Może tym razem coś bez mięsa? Będzie bez mięsa, ale bez sera? tos chyba powinien sie jakoś kleić. To może... użyjemy nieco innego sera niż tradycyjny ser żółtyPrototyp powstał u kochanej Dorotki, po spotkaniu
studenckim… Rano natchnęła nas moc i wymyśliłyśmy takie oto śniadaniowe cudo.
Jakiś czas później postanowiłam powtórzyć nasz kulinarny sukces dodając do
tostów coś zielonego (padło na roszponkę).
Pożywne, sycące i pyszne. Polecam, zdecydowanie polecam.
fot. Alicja Nader
CO JEST NAM POTRZEBNE DO TOSTÓW?
(porcja dla 1 osoby)
chleb (czy tostowy, czy zwykły biały, czy może z ziarnem – to nie ma
znaczenia)
ser pleśniowy naturalny camembert
roszponka
suszone pomidory w oliwie
pestki słonecznika
Pamiętajcie, by smarować pokrywę opiekacza tłuszczem, olejem rzepakowym, czy oliwą. Wtedy chleb nie będzie przywierał do urządzenia i zapewnimy opiekaczowi dłuższą żywotność.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz