Ależ tak! Nie bójmy się tego! Zioło ma naprawdę
wspaniałe właściwości – szczególnie we wszelakich potrawach… ;) To będzie temat
naszego kolejnego cyklu – cyklu o ziołach i innych przyprawach, które
sprawiają, że nasza potrawa zaczyna, prosto mówiąc, SMAKOWAĆ! Dlatego nie bójmy
się dodać trochę więcej niektórych przypraw, dodajmy ich tyle, by było czuć ich
smak! Jasne, że jak zawsze należy uważać, żeby nie przesadzić, bo ziemniaki o
smaku soli, kurczak o smaku pieprzu lub piernik o smaku imbiru to nie najlepszy
pomysł.
We wszystkim podobno należy zachować umiar. Cóż…
nie wiemy czy we wszystkim :) ale wiemy, że w przyprawianiu na pewno, mimo to
namawiamy do wyzbycia się lęku – niektórych przypraw można dodać więcej niż
śladowe ilości. ;)
W naszym przewodniku po przyprawach dowiecie się
między innymi skąd pochodzą dane przyprawy, do czego można je dodać, a także
jakie mają właściwości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz