wtorek, 11 lutego 2014

KUCHENNE TRICKI

HALABARDY I PILNICZKI
OSTRE NOŻE I NOŻYCZKI
TO TAKIE KUCHENNE BOJE
I PROCENTOWE NAPOJE
ZUPA JEST DZIŚ PRZESOLONA
- TECHNIKA NIEDOZWOLONA
Z KUCHNI ROBI SIĘ GORZELNIA
PRZYPALONA JUŻ PATELNIA
HOKUS POKUS CZARY MARY
W MOJEJ KUCHNI JEST TWÓJ STARY
Z JAGODAMI SĄ SŁOIKI

A TO SĄ KUCHENNE TRICKI


Gotowanie to jak wybieranie się na wojnę… ach te wszystkie upieczone zakalce, rozgotowane makarony, spalone pieczenie, przesolone zupy, sosy bez smaku, rozklejone podczas gotowania pierogi… Są jednak sposoby jak uratować niektóre takie wpadki kuchenne.
A może tak ciasto mogłoby być bardziej pulchne? Warzywa nie tracące po ugotowaniu koloru?  Nie przyklejające się do patelni potrawy? Ładniej wyglądające ciasta? Słodszy cukier? Frytki do tego? Czasami lepszy efekt przy jakiejś potrawie możemy uzyskać w banalnie prosty sposób.
To trochę magicznie brzmi i właśnie swojego rodzaju magią zajmować się będziemy. Wyczarować w kuchni można wiele, czasami jest to bardziej łatwe innym razem mniej, ale wiele rzeczy mimo wszystko jest wykonalnych.
Zapraszamy na domowe sposoby na lepsze radzenie sobie w kuchni!




Alicja Nader i Joanna Stańczyk

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz