poniedziałkowe śniaDANIE - tosty z serkiem pleśniowym, roszponką i suszonymi pomidorami
|
fot.Alicja Nader |
|
fot. Alicja Nader |
Lubicie tosty? Ja lubię. A jak tosty toooo… to z czym? Ser i szynka? Polane ketchupem? No
tak, czyli coś, co jest już nieco oklepane. To ja proponuje jakieś inne tosty.
Może tym razem coś bez mięsa? Będzie bez mięsa, ale bez sera? tos chyba powinien sie jakoś kleić. To może... użyjemy nieco innego sera niż tradycyjny ser żółtyPrototyp powstał u kochanej Dorotki, po spotkaniu
studenckim… Rano natchnęła nas moc i wymyśliłyśmy takie oto śniadaniowe cudo.
Jakiś czas później postanowiłam powtórzyć nasz kulinarny sukces dodając do
tostów coś zielonego (padło na roszponkę).
Pożywne, sycące i pyszne. Polecam, zdecydowanie polecam.
|
fot. Alicja Nader |
CO JEST NAM POTRZEBNE DO TOSTÓW?
(porcja dla 1 osoby)
- chleb (czy tostowy, czy zwykły biały, czy może z ziarnem – to nie ma
znaczenia)
- ser pleśniowy naturalny camembert
- roszponka
- suszone pomidory w oliwie
- pestki słonecznika
Pamiętajcie, by smarować pokrywę opiekacza tłuszczem, olejem rzepakowym, czy oliwą. Wtedy chleb nie będzie przywierał do urządzenia i zapewnimy opiekaczowi dłuższą żywotność.
|
fot. Alicja Nader |
|
fot. Alicja Nader |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz