niedziela, 4 stycznia 2015

poniedziałkowe śniaDANIE - tosty z serkiem pleśniowym, roszponką i suszonymi pomidorami

fot.Alicja Nader
fot. Alicja Nader

Lubicie tosty? Ja lubię. A jak tosty toooo… to  z czym? Ser i szynka? Polane ketchupem? No tak, czyli coś, co jest już nieco oklepane. To ja proponuje jakieś inne tosty. Może tym razem coś bez mięsa? Będzie bez mięsa, ale bez sera? tos chyba powinien sie jakoś kleić. To może... użyjemy nieco innego sera niż tradycyjny ser żółtyPrototyp powstał u kochanej Dorotki, po spotkaniu studenckim… Rano natchnęła nas moc i wymyśliłyśmy takie oto śniadaniowe cudo. Jakiś czas później postanowiłam powtórzyć nasz kulinarny sukces dodając do tostów coś zielonego (padło na roszponkę).

Pożywne, sycące i pyszne. Polecam, zdecydowanie polecam.
 



fot. Alicja Nader

CO JEST NAM POTRZEBNE DO TOSTÓW? (porcja dla 1 osoby)
  • chleb (czy tostowy, czy zwykły biały, czy może z ziarnem – to nie ma znaczenia)
  • ser pleśniowy naturalny camembert
  • roszponka
  • suszone pomidory w oliwie
  • pestki słonecznika


Pamiętajcie, by smarować pokrywę opiekacza tłuszczem, olejem rzepakowym, czy oliwą. Wtedy chleb nie będzie przywierał do urządzenia i zapewnimy opiekaczowi dłuższą żywotność.


fot. Alicja Nader

fot. Alicja Nader
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz