A no to prawda – zdecydowanie nierówny. Pod
względem wartości odżywczej, kaloryczności, wpływu na organizm człowieka. A w
tymże cyklu o tym właśnie będzie mowa. Postanowiłyśmy opisywać właściwości i
cechy poszczególnych produktów spożywczych i chyba nie raz wyjdzie nam to w
formie porównania…
Jednak już na wstępie chciałybyśmy zaznaczyć, że
każdy produkt i jego składniki, substancje w nim zawarte w pewnym stopniu
pomagają i szkodzą. Dlatego właśnie nie polecamy rezygnować z jakiegoś produktu
tylko dlatego, że ma jakiś gorszy wpływ (dietę zawsze można jakoś zbilansować),
a swoja drogą to podczas ponad trzech lat studiów nie znalazłyśmy żadnego
produktu żywnościowego, który miałby wyłącznie same zalety xD. Hmmm… to pewnie
dlatego tak bardzo nas śmieszy, gdy czytamy, by wyeliminować całkowicie
cokolwiek z diety (oczywiście nie mówiąc o chorobach, które czasami na nas to
wymuszają).
Jakieś
produkty w szczególny sposób Was interesują?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz